Det er de traditionelle dyder der fylder hos Borgogno, og det smager man også i denne Barbera. 4 måneder på store fade giver kun lige en undertone af lidt ekstra krydderi til vinen som er domineret af friske mørkerøde bær og en saftig stil. En flot udgave af Barbera, som er vibrerende og livlig. Det er stilsikker Barbera til det rustikke køkken med tørret skinke, pastaretter og grøntsager.
Server ved 14-16° og drik til pasta med kaninragout.
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer
Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder
Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer
Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.