Om produktet
Cava Vandrell fra Albet i Noya er produceret på de klassiske Cava-druer Xarel·lo, Macabeu og Parellada - alle fra gamle marker i Penedès 25 km vest for Barcelona og af producenten Albet i Noya, der i øvrigt var det første økologisk certificerede vinhus i Spaniens historie.
Alle druer er høstet i hånden og derefter gæret i 26 dage ved 15 grader. Andengæringen har derefter fundet sted efter den traditionelle metode i flaske, og vinen er så lagret minimum 18 måneder i flasken før degorgering.
Tilbage står en frisk, ren og sprød Cava med fine, raffinerede bobler og en charme, der er svær at stå for.
I næsen er der æbler, citrus, tropisk gul frugt samt et pust af havluft fra Middelhavet og dertil briôche og nødder fra flaskelagringen.
På tungen følger helt fine og livlige bobler og en behageligt rund og samtidigt frisk smag med et diskret strejf af sødme. En sødme, der ikke gør den sød men blot der får den saftige syre til at fremstå dejligt blød og imødekommende.
Denne herlige cava kan trygt anvendes som aperitif men har også krop og syre til at matche både fisk og skaldyr herhjemmefra eller for den sags skyld med strejf af det koreanske, japanske eller thailandske køkken, hvor boblerne vil rense efter de ofte brede udvalg af krydderier.
Vi anbefaler at servere vinen ved 6-7 grader.