Gian Luca Colombo (f. 1983) grundlagde vinbruget i 2011 og hans cantina ligger i Roddi, der er en af de 11 kommuner i Barolo DOCG-produktions-zonen. Han omtaler sig selv som enologo e viticoltore, vinmager og vindyrker, og tilhører en ny generation af Langaproducenter med et eget fornyelsesprojekt og egen smags-æstetik og vi tøver ikke med at kalde ham avantgarde i ordets bedste betydning: Hans tilgang udtrykker ikke blot en gennemgribende produktionsfilosofi, men markerer også et nybrud i forhold til tidligere og han er afgørende med til at udfordre forestillingerne om Langas vine, ved at vise, hvordan de også kan være. Gian Luca er på forkant med udviklingen i området og er drevet af både nysgerrighed og videnskabelig indsigt, men han har også en stærk bevidsthed om traditionen og han opfatter det som en styrke, at han ikke er begrænset af familiebestemte måder at gøre tingene på og det giver ham en frihed i forhold til at træffe egne beslutninger og føre dem ud i livet. Vi forstår hans projekt som et forsøg på at forny eller opdatere den allerede opdaterede traditionalisme og vil udvikle dette nøjere i det følgende.
Gian Luca har en kandidatgrad i vindyrkning og ønologi fra Torino Universitet (fra 2010) og har mange års praktisk erfaring som ønolog, konsulent og winemaker også for andre producenter og i 2014 modtog han den såkaldte Giulio Gambelli-award og blev kåret som Italiens bedste unge ønolog under 35 år. Hans tilgang i marken og i kælderen er oplyst af moderne videnskabelige indsigter, men er også formet af Langas historie og i marken arbejdes økologisk og ofte eksperimenterende og med fokus på vinplanternes sundhed for at opnå det bedste tænkelige druemateriale, der udtrykker dyrkningsstedets særlige ånd, dets genius loci. Dette fokus på planternes sundhed leder ham til at eksperimentere med alternative dyrkningsformer i marken, således at han også kan undgå at anvende pesticider, fungicider og herbicider. Hans vineyard management inkluderer derfor både eksperimenter med rodstokke, opbindings- og beskærings-systemer og han er tilhænger af den såkaldte Simonit & Sirch method, udviklet af italienerne Marco Simonit og Pierpaolo Sirch, en metode, som blandt andet også anvendes hos Domaine Leroy i Bourgogne og Chateaux Latour, Ausone og d’Yquem for at nævne nogle højtprofilerede producenter. Han eksperimenterer dog også med buskdyrkning og han arbejder sammen med en entomolog for at kunne undgå uønskede insekter i markerne og tiltrække ønskede og han afprøver måder, hvormed han kan undgå brugen af kobbersulfat i marken: Kobbersulfat anvendes til bekæmpelse af meldug og kan ophobes i jorden og kan blandt andet skade bier.
I kælderen arbejder han med lange macerationstider ved meget lave temperaturer og han foretrækker botti di rovere til lagring af sine vine og er stærkt forbeholden over for nye, toastede barriques. Forenklet sagt arbejder han på at forny den allerede opdaterede traditionalisme og stilmæssigt kunne man måske derfor tale om nytraditionalisme. Vinene er teknisk eminente, men samtidig sjælfulde, de er smidige og elegante og emmer af saftig frugt og er karakteriseret ved en udsøgt balance og stor drikbarhed og netop fordringen om bevibilità er et afgørende træk ved hans smagsæstetik. Gian Luca foretrækker vine med moderat alkohol og selv om årgangene i Langa generelt er varmere end nogensinde før, så formår han ofte gennem intelligent vineyard management at skabe kølige, friske vine. Han har som den første i Langa for alvor knækket koden for Pinot Nero, der er særligt enigmatisk her og den er blandt Italiens fineste; Barbera d’Alba og Nebbiolo d’Alba er af enestående kvalitet og i årgang 2016 har han fremstillet den første Barolo under eget navn, en Barolo fra Roddis eneste MGA: Bricco Ambrogio og det forventes at der i fremtiden vil komme flere til. Gian Luca Colombo er en fremtidens mand og vi er sikre på at han snart vil få sin egen plads blandt Langas allerede etablerede navne.