Domaine de Bila-Haut

3 varer

Anbefalinger

Viser: 3 varer
Min butik:
Spar
15%
Ved
6 stk.
Domaine de Bila-Haut, Collioure Rouge 2016
Ved 6 stk. 293.25 kr.
Ved 1 stk. 345.00 kr.
customer-list-add
På lager online
- Levering 1-2 dage
Spar
15%
Ved
6 stk.
Domaine de Bila-Haut, Banyuls Rimage 2021 50 cl.
Ved 6 stk. 143.65 kr.
Ved 1 stk. 169.00 kr.
customer-list-add
På vej til lager
Levering 2-4 dage
Spar
15%
Ved
6 stk.
Domaine de Bila-Haut, Latour de France Occultum Lapidem 2017
Ved 6 stk. 160.65 kr.
Ved 1 stk. 189.00 kr.
customer-list-add
På vej til lager
Levering 2-4 dage

Michel Chapoutier har siden han i 1989 trådte ind i det ærværdige familiefirma i Tain l’Hermitage udviklet sig fra blot at være next generation til at være et rock star lignende ikon i vinens verden. han købte sig tidligt fri af indflydelse fra og hensyn til familien og påbegyndte en ekspansiv omlægning til bæredygtig økologisk produktion på et tidspunkt hvor mane af kollegaerne fortsat hævdede at det var om ikke umuligt så alt for risikabelt.

De tog fejl, og i løbet af de sidste 30 år er M. Chapoutier blevet et forbillede for en hel generation af vinmagere, som gerne ville ned ad den bæredygtige vej samtidig med, at Michel Chapoutiers eventyrlyst og vilje til at spænde buen til bristepunktet bragte ham langt væk fra de historiske skråninger i det nordlige Rhône. Således fandt han allerede vinterbeskæftigelse i Victoria i Australien i 1997 og med købet af Domaine de Bila-Haut i 1999 begyndte det europæiske eventyr, som nu ud over Frankrig også omfavner Spanien, Portugal og Tyskland.

Domaine de Bila-Haut var imidlertid det første franske eventyr udenfor Rhône-dalen og angiveligt også det projekt, der står Michel Chapoutier nærmest. Således bliver domainets topvine altid præsenteret efter de helt store vine fra Hermitage og Côte-Rôtie, når der inviteres til smagning i på hovedsædet i Tain l’Hermitage, og i løbet af de sidste 10 år har blandt andre David Schildknecht fra The Wine Advocate og den respekterede britiske rapporter Jancis Robinson gavmildt delt ud af deres begejstring for vinene.

Efter købet var der stille omkring Domaine de Bila-Haut i samfulde 6 år mens Michel Chapoutier og hans team prøvede at indstille de flere steder 70-100 år gamle Grenache- og Carignan vinstokke på de stejle skiferrige skråninger til det strenge biodynamiske regelsæt og hvor det ikke kunne lade sig gøre blev der plantet Syrah således at det nordlige Rhônes kongedrue kunne komme til at profilere vinene. 

Parallelt med Michel Chapoutiers søgen efter det optimale udtryk i Roussillon arbejdede de lokale myndigheder hen imod en profilering af de bedste landsbyer efter samme model som den vi kender fra Côtes du Rhône og i dag er de 5 landsbyer Lesquerde, Caramany, Tautavel, Latour de France og Les Aspres ved at etablere sig som en overbygning til Côtes du Roussillon Villages.