Delas Freres besidder mange ha. i Rhone, hvilket er medvirkende til, at man i huset har vedtaget at de varierende terroirs i de forskellige appellationer skal komme så godt som muligt til udtryk i de forskellige vine.
Ser man bort fra "detaljer" som perfekt beliggende vinmarker, nyt vinifikationsudstyr og sund respekt for områdets terroir, er den virkelige hemmelighed bag Delas Freres vine ansættelsen af Jacques Grange. Siden hans entré, er der nærmest sket en revolution med vinene. Delas er idag blandt Rhones vinelite, og det til trods for at de befinder sig i et langt billigere prisleje.
Parker roser Delas’ vine ved at give dem op mod 100 points, bl.a. for husets sjældne Hermitage ”Les Bessards” og Côte Rôtie ”La Landonne”, men virkelige fund og store oplevelser kan absolut også hentes i et mere jævnt prisleje, eksempelvis den prisbillige Saint-Esprit, som Robert Parker fortjent giver 90 point.
Vinhuset Delas Frères er et af de huse fra Rhône-området, der har oplevet den stigende efterspørgsel – og som har omlagt deres produktion for at kunne matche kundernes ønsker.
Delas Frères blev grundlagt i 1835 i Saint Jean Muzols, der ligger i hjertet af Saint-Joseph. I 1977 blev huset overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz, og med en god kapitalindsprøjtning har man i løbet af en årrække fornyet al vinifikationsudstyr, så huset i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen.
Desuden har man udvidet husets kapacitet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket at man – til trods for huset mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner – også har set sig nødsaget til at opkøbe en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i områderne. Netop de store besiddelser af vinmarker, som Delas har i Rhônedalen, er medvirkende til, at man i huset har vedtaget, at de varierende terroris i de forskellige appellationer skal komme så godt som muligt til udtryk i de forskellige vine.
Ser man bort fra ”detaljer” som perfekt beliggende vinmarker, nyt vinifikationsudstyr og sund respekt for områdets terroir, er den virkelige hemmelighed bag Delas Frères’ vine ansættelsen af den unge ønolog Jacques Grange i 1997.
Jacques er født og opvokset i Bourgogne, og han har gennem sin korte karriere været stærkt medvirkende til den renæssance, Rhône-distriktet har haft. Han er samtidigt manden bag flere af distriktets 100 points-vine. Siden Jacques’ entre i husets kældre, er der på det nærmeste sket en revolution med vinene; efter tidligere at have stået i skyggen af store huse som Giogal, er Delas’ nyere årgange kommet med i Rhône-områdets fornemste vinelite.
Og ikke nok med det – de er samtidig i et langt mere rimeligt prisleje.