Lisini er en af de ældste producenter i Brunello di Montalcino og tappede første årgang i 1967 og anses dermed for at være en af de originale 12 producenter i området. Historien for Lisini går dog
helt tilbage til 1846 hvor Francesca Clementi giftede sig med Lodivico Lisini på slottet i Sant’Angelo in Colle. I dag drives ejendommen videre af de direkte efterkommere herfra; Carlo, Lorenzo og Ludovica.
Lisinis vinmarker ligger 320 meter over havet. Druerne høstes i hånden og får fuld opmærksomhed i vineriet. Gæringen foretages ved kontrolleret temperatur over 20 – 26 dage og efterfølgende
lagres vinen på store slovenske egetræsfade. Stilen er naturligvis klassisk med meget ren frugt og cremet struktur. Vine der smager godt som unge, men først viser deres virkelige karakter efter lang
tid i kælderen. Sangiovese Grosso er druen der arbejdes hårdt med i alle husets fem forskellige vine. I alt ejer man 154 hektar, hvoraf de 20 hektar er beplantet med vindruer til Brunello produktionen. Vinmarkerne plejes med stor respekt for naturen, hvor man sikrer en god naturlig balance.