Chartreuse Likør - Helbrende munkelikør lavet på en hemmlig opskrift!
Chartreuse Likørens historie går langt tilbage, men det siges at en fransk marskal i 1605 afleverede opskriften på en livsforlængende eliksir hos den franske Karteusermunkeorden, med hovedkloster Grande Chartreuse i det sydøstlige Frankrig nær Grenoble. Efter lang tids ’produktudvikling’ (132 år) kom eliksiren på markedet i 1937.
Chartreuse var oprindeligt tænkt som et lægemiddel, men med en daværende alkoholprocent på 71, begyndte raske mennesker (selvfølgelig) også at indtage eliksiren.
Chartreuse Likør som vi kender den i dag opstod i 1764 som en sødlig og knap så kraftig videreudvikling af eliksiren. Chatreuse laves på 130 forskellige urter, blomster og planter som kun kendes af Karteusermunke-ordenen.
Dyk ned i vores sortiment af Chartreuse Likør og find din egen favorit!