Historien om Jean-Luc Pasquets vingård begynder i 1730, med familien Serillet. Ejendommen bliver derefter passeret fra generation til generation for i 1924, at komme ind i Pasquet familien, takket være ægteskabet mellem Miss Léonie Pasquet og Albert Brisson. Efter at have været ude af stand til at videregive vingården til deres søn André, var det nevøen Jean-Luc, som arvede ejendommen i 1970. I 22 år dyrkede Jean-Luc og Marie-Françoise deres vinstokke på en konventionel måde, indtil en af deres vinmarker viste tegn på sygdom. Samme år i 1994, opdagede de det økologiske landbrugs praksis og blev således forført af denne nye kulturelle tilstand. Et års test vil være nok til at overbevise dem om, at de var på rette spor, så de omdannede hele vingården i 1995, og i 1998 blev de økologisk certificeret.
Fem år senere kunne de meget stolte præsentere deres første økologiske cognac, den økologiske VS "Terroir", og senere supplerede de med udgaven Organic VSOP.