Om produktet
Spumante Rosé ”Redentore” er lavet på 100% Raboso druer, som hentes på De Stefanis vinmarker i Piavedalen, nordøst for Venedig, hvor en jordbund af kalk- og stenaflejringer samt ler, og et mildt og tørt klima giver perfekte forhold til vindyrkning. Druesorten Raboso stammer netop fra Piave og blev allerede dyrket i distriktet for 3.000 år siden!
Spumante Rosé ”Redentore” er som alle andre vine på gården, dyrket efter økologiske og biodynamiske teknikker. Vinmarkerne er beplantede med 6.000 vinstokke/ha. Hver især giver de få, men meget koncentrerede druer. Desuden praktiserer man en grøn høst, hvor de svagere klaser fjernes i løbet af sommeren, og man venter med høsten til slutningen af oktober, hvor druerne er optimalt modne, smagsfyldte og aromatiske. Inden den første gæring foretager man en lang, kølig skindmaceration, som giver vinen dens flotte farve. Efter gæringen bliver vinen modnet i min. 6 måneder. på sit ”lie” med løbende omrøringer for at give optimal aroma- og smagsekstrakt samt større fylde. Gæringen foregår med druernes egne gærceller og uden tilsætning af svovl. Andengæringen fortages på tryktanke (naturlig spumante-metoden).
Spumante Rosé har en flot, sart roséfarve med et orange skær. Den udvikler fine, små, vedvarende bobler i glasset. I duften finder man aromatiske nuancer af hindbær, skovjordbær, røde kirsebær, men også lækre, bitre toner af friske mandler. Smagen er først meget liflig og sprød med sarte frugtnuancer (bl.a. grape), men også vilde blomster (violer, gyvel). Sidst i munden har vinen en lækker balance mellem friskhed, frugtsødme og fylde. En meget vellavet, ren og charmerende Spumante, som har struktur nok til gastronomien.