Thomas Hardy. Engelsk forfatter og digter blev født i 1840 (og døde i 1928).
I 1880 offentliggjorde Thomas Hardy The Trumpet Major, hvori han beskrev Dorchesters stærke øl som
”lysende som en solnedgang om efteråret"”
Thomas Hardy døde 1928
For at fejre 40-årsdagen for forfatterens død i 1928 genskabte Eldridge Pope Brewery den legendariske øl,
Dorchester. Den blev kaldt Thomas Hardy’s Ale (og var en Barley Wine (i begrænset mængde) –
nummereret og årgangsdateret – som bør opbevares i årevis, endda i mere end 25 år, ifølge fortidens
fortegnelser).
Historien om Thomas Hardy’s Ale, som oprindeligt blot skulle have været brygget den ene gang, begyndte
igen i 1974. I 1999 besluttede bryggeriet permanent at indstille produktionen af Thomas Hardy’s Ale grundet meget store produktionsomkostninger. Det følgende år lukkede Eldridge Pope Brewery sine døre.
I 2003 På grund af den amerikanske importør, George Saxons, vedholdenhed, blev Thomas Hardy’s Ale genfødt i 2003, produceret af Hanlon’s Brewery. Desværre fortsatte dette kun til 2008.
2003-2008 De Vecchiato-brødrene købte brandet, Thomas Hardy, og opskriften fra George Saxon. Dette blev starten på en ny, udfordrende rejse med tre års forskning, udvikling og investering for at genoplive Thomas Hardy’s Ale. Endelig i 2015 lykkedes det til fulde!
I dag er mange Thomas Hardy’s Ale entusiaster klar til at udvide deres kældre med den nye Thomas Hardy’s
Ale, der vandt guldmedalje ved International Beer Challenge og World Beer Awards.
I 2016 Inspireret af den første årgang blev det besluttet at lagre en lille mængde Thomas Hardy’s Ale på
egetræsfade: Resultatet er The Historical Ale, en mangesidet Barley Wine med ædle noter af Cognac.
Det var den smukkeste farve, en øl-kunstner kunne ønske sig; fyldig i smagen og rask som en vulkan
Pikant, lysende som en efterårssolnedgang, fantastiske smagsnuancer og skønt berusende. (Thomas
Hardy, The Trumpet Major) Thomas Hardy’s Ale er ikke en let øl at brygge. Den har sine udfordringer. Den første udfordring er at bruge moderne teknologi på en gammel måde, at genskabe en øl fra en anden tidsalder, som har gennemgået mange forskellige ændringer og fortolkninger i årenes løb. Det er nu gjort med den største respekt for traditionen og for at holde hjertet og sjælen i de gamle bygvine i live. Det betyder, at råvarerne fra den del af England skal opretholdes som i 1968 og at de samme traditionelle teknikker samt den lange produktion.