Om produktet
Mugas sjældne men eksklusive rosé-Cava med boblende kvalitet og saftige ratings!
Muga laver en lille smule Cava, mest for selv at have gode bobler at servere, men en lille smule eksporteres. Lavet på de klassisk rød Garnacha-druer fra nogle af Mugas ældste marker, hvor også druerne til Prado Enea kommer fra.
Til denne Cava er druerne høstet i september i små 15 kilo-kasser, så druerne ikke bliver trykket. I vinhuset udføres presningen med samme forsigtighed, så kun den reneste most (maks. 25%) bruges - ganske som i Grand Cru Champagne. Førstegæringingen finder sted i store egetræsfade og anden gæring i flasken. Efter 14 måneder i flasken sammen med gærresterne degorgeres vinen med minimal dosage for at bevare så rent et indtryk som muligt.
Aromaen er frisk, frugtig og elegant, domineret af nuancer af lyse hinbær, pære, grape, citrus og mynte. De små fine bobler giver vinen en nærmest cremet struktur sammen med den friske frugtsyre
Vi anbefaler at nyde vinen indenfor 4-5 år fra degorgering.