Om produktet
Muga laver en lille smule Cava, mest for selv at have gode bobler at servere lokalt - men en lille smule eksporteres, og tak for det!
Den tørre Conde de Haro Cava er lavet på de klassisk hvide Rioja-druer Viura og Malvasia fra nogle af Mugas ældste marker i samme område, som deres berømte Prado Enea kommer fra. Druerne høstes i små 15-kilos kasser, så de ikke bliver mast. Herefter laves et forsigtigt pres, så kun den reneste most (maks. 25%) bruges - akkurat som i Grand Cru Champagne!
Første gæring i store egetræsfade og anden gæring i flasken, som man også kender det fra Champagne. Efter 14 måneder degorgeres vinen med minimalt dosage for at bevare så rent og sprødt et indtryk som muligt.
Aroma og smagen er på den måde frisk og elegant med smækker brioche, citron, pære, grape og mynte. De små fine bobler giver vinen en nærmest cremet struktur sammen med den friske frugtsyre. Vi anbefaler at nyde vinen ved 7-9 grader inden for 4-5 år fra degorgering.