Om produktet
Den gamle urteeliksir La Gauloise findes også i en gul udgave, som er en anelse sødere og mildere. Ligesom sin grønne slægtning bliver den lavet på Distillerie du Centre i Limoges, som er grundlagt i 1780’erne. Opskriften er dog langt ældre og var i lang tid glemt, men den genså dagens lys da Edouard Requier faldt over den i en gammel grimoire.
Smagen er honningpræget, sød og mildt krydret.
Legenden siger, at denne likør allerede var en populær eliksir dengang Frankrig var en del af Gallien og deraf navnet La Gauloise. Faktisk siges det, at likøren var de romerske legionærers yndlingsdrik, men desværre gik opskriften tabt indtil den spirituøst begavede alkymist Edouard Requier i 1783 stødte på opskriften i en gammel bog med trylleformularer. Han prøvede opskriften af ,og La Gauloise genopstod. Opskriften er – naturligvis – hemmelig, men vi ved dog at den er destilleret over åben ild med blandt andet kvan, safran, kardemomme og prikbladet perikon, tilsat brandy og smagt til med sukker