Om produktet
Denne skotske specialitet - ingefærvin - anvendes til velkomstdrink, mixes eller kan nydes som den er afkølet.
Denne ""Ingefær vin"" dateres helt tilbage til starten af dette århundrede. Det var en af Skotlands mest initiativrige vinkøb-mænd, J.G. Thomson, som fik ideen til en ""Ingefær vin"". Han satte en af sine medarbejdere, Robert Hutchison, til at fremstille denne specielle opskrift, som er baseret på en blanding af ingefærens rødder, chili, nelliker, kløver og alkohol.
Det lykkedes at fremstille "ginger wine", som mest er kendt i Holland udenfor de britiske øer. Produktet er derfor nyt i Danmark, og det er os en glæde at kunne præsentere dette produkt.
Skotterne bruger ""ginger wine"" til at lave en ""Whisky Mac"" - hvor ""ginger wine"" blandes i whisky. Den tager den skarpe smag fra mange blends, og tilføjer den milde smag af ingefær.
Vi anbefaler Hutchisons Ginger Wine ""on the rocks"", som en ""Whisky Mac"" - men også som en velkomstdrink med is.
Ginger Wine kan derudover blandes med rom, gin og cognac. Til meget stærke retter, anbefales Ginger Wine også.
2 populære opskrifter:
En populær anvendelse er med 2/3 æble cider og med en isterning - en „summer-cooler“ eller med 1/3 blended whisky - en „Whisky Mac“.
Opskrifter indsendt fra danskerne:
Fra Jesper Petersen i Karup, har vi modtaget følgende som udløser en flaske Hutchison's Ginger Wine i præmie:
I den forestående højtid (julen, vel at mærke) er ingefær oplagt i en hver henseende. Dette gælder sandelig også ginger wine.
Her i huset skal den bruges til at lægge rosiner i blød i. Efterfølgende anvendes disse rosiner til de voksne's julekonfekt. (Rosinerne blandes f.eks. med marcipan).
Herudover har ""HUTCHISON'S"" erstattet den traditionelle kirsebærvin og portvin, som vi plejer at servere til ris a la manden. Smag og behag er som bekendt forskellig, men selv familien's ældste (og traditionsbundne) medlemmer, finder erstatningen særdeles velsmagende.