Om produktet
Familieejet tophus
Duval-Leroy er det sidste champagnehus af sin størrelse, som er 100 % familieejet. Huset besidder 200 hektar vinmarker, som overvejende ligger i Côte de Blancs-regionen. Blandt andet besiddes der jord i samtlige Côte de Blancs-byer med Grand Cru-status. Desuden har man langtidskontrakter på marker og druer i Montagne de Reims og Vallée de Marne.
Carol Duval-Leroy
Ifølge overhovedet, Carol Duval-Leroy, er den uhindrede adgang til druer fra de bedste marker nøglen til husets succes. Mens andre producenter må følge markedsprisernes luner, når de opkøber druer hvert år, er Carol Duval-Leroy sikker på at hun kan arbejde med druer i netop den ønskede kvalitet og stil, år efter år.
Den fremmeste eksponent for elegance
Duval-Leroys champagner er elegante og feminine. Carol Duval-Leroy nægter at lefle for amerikanske og asiatiske forbrugere, som vil have fylde og frugtsødme - hun laver tørre, aromatiske og udtalt feminine vine, der ofte betegnes som den fremmeste eksponent for elegant champagne.
Rosé fra en Rosé-specialist
Rosé-champagne kan være den mest forførende drik i verden, og Duval-Leroys feminine stil klæder vintypen perfekt. Duvals Brut Rosé fremstilles af Chardonnay og Pinot Noir fra kalkholdige marker i Côte de Blancs. Vinens duft byder på fine toner af røde bær og strejf af tørrede frugter à la figen. Smagen er… fabelagtig. Den silkeagtige vin lægger sig blødt på ganen og folder lag efter lag af liflig bærfrugt ud. En skøn og himmelråbende dekadent vin, perfekt som aperitif eller som ledsager til en bred vifte af gastronomi.
Testvinder ★★★★★★ i Børsen: "Duval-Leroy er et privatejet hus, drevet af samme familie gennem seks generationer, og i de senere år er kvalitetsniveauet højnet, sådan at man nu får rigtig meget for pengene fra denne lidt oversete producent.… Der er en høj andel af pinot i Duval-Leroy rosé prestige, hvilket fremtræder i den mørkt lyserøde vin, hvis friske og opkvikkende næse oser af røde bær som hindbær og kirsebær samt frisk citronskal. Smagen er ligeledes frisk, men også ganske intens i munden, der forfriskes af en masse små og fine bobler."