Om produktet
Nu som før handler det om at kombineres mange forskellige typer af eksklusive teer for at ramme en velsmag ingen af dem alene kunne præstere. Lidt lige som når kældermesteren på vingård skaber en cuvée ved at blande frugten fra forskellige druesorter og parceller. I Copenhagen Sparkling Blå Tea er der imidlertid ingen alkohol på spil. I stedet tilsættes teen økologisk druemost, lidt friskpresset citronsaft samt en mindre mængde sukker inden den gennemgår en hemmelig forædlingsproces, der løfter drikken ud af teernes konventionelle univers med ambitioner om at skabe det bedste mousserende produkt i verden uden alkohol.
For at komme i mål er der brugt en bred pallette af hele 9 forskellige teer, og selvom der er tale om 55g restsukker er det første indtryk mere friskt og livligt end egentligt sødt. Der er up front noter af blomst, jasmin og kvæde, og nedenunder spiller kamille og hvide teer ind med yderligere aroma og blødhed inden udvalgte sorte teer sikrer behagelig fylde og en befordrende lille bitterhed, der også formår at balancere det lidt vovede twist fra Chai.
Jacob Kocemba mener selv at den komplekse smagsprofil giver mange anvendelsesmuligheder, og anbefaler Copenhagen Sparkling alkoholfri Blå Tea til både forretter, lette hovedretter og til de fleste desserter, og når man tænker på hvor mange meget sødere sodavand, der bliver drukket til diverse måltider har han naturligvis ret. Nyd den ved 5 grader i et Champagneglas. Også gerne som en anderledes aperitif.