Om produktet
Ariolas marker ligger i 200 – 300 meters højde med udsigt over den frodige Po-dal og flod. Det er netop denne norditalienske region, med de bløde bakker og den frugtbare jord, som er hjemsted for god mad og store motorer! Regionen er italiens rigeste område og ”ansvarlig” for det ypperste af italienske produkter som; Parmesan-osten, Parma-skinkerne, Mortadella-pølser, bilerne (Ferrari, Lamborghini, Maserati), keramik, vin osv. osv.
Navnet på vinen, Marcello, er opkaldt efter ejeren Marcello Ceci, der ved overtagelsen af vinhuset i 2003 var meget opsat på at få lavet en Lambrusco af allerhøjeste kvalitet og helt efter eget hoved. Hver ny årgang fik rettet små nuancer og allerede i årgang 2010 kom belønningen i form af ”Grand Gold Medal” i Vinitaly samt guld i ”International Wine Challenge” i London. Derudover fik vinen Gold Medal i Concours Mondial de Bruxelles 2013 og samme år en kåring som “Worlds Best Sparkling Red” i Luca Maroni’s 2013-guide. Marcello var ved overtagelsen allerede et anerkendt ansigt i Lambrusco-verdenen og med de ratings vinene får, ser fremtiden godt ud for Ariola.
Vinen bliver produceret på Charmat-metoden, hvor andengæringen foregår i lukkede rustfrie ståltanke og kulsyren i vinen dermed bevares. Kun ganske få Lambrusco’er bliver stadig vinificeret på den traditionelle metode, ”Champagne-metoden”, hvor vinen aftappes med gær og sukker for at eftergære på flasken. Charmat-metoden passer nu bedre til Lambrusco (og Prosecco for den sags skyld) hvor friskheden i vinen er altafgørende. Hvor man med Champagne skal åbne hver enkelt flaske for at fjerne bundfaldet, så er Charmat-metoden noget mere ”handy”. Under tryk pumpes vinen over i en anden tank og efterlader bundfaldet i den gamle. Undervejs passerer vinen ofte et filter. Aftapning til flasker foregår ligeledes i et lukket system og under tryk. Kun den lokale druesort, Lambrusco Maestri, er brugt til frembringelsen af vinen. ”Marcello” får has på alle dine fordomme om Lambrusco! Denne variant er nemlig ikke en sukkersød Alt-For-Damerne-boblevand. Næh, det her er virkelig en delikat udgave, der får mundvandet til at løbe.
Helt mørk violetfarvet i glasset. Skummet er fint og fyldigt, når vinen hældes op. Bouqueten er frugtig og med en intens duft af, brombær, sorte kirsebær og hindbær. Smagen begynder sødmefuldt, for derefter at gå over i en tør og mere vinøs eftersmag. Frugten er virkelig intens og sødmen er helt perfekt doseret. Super saftig, frisk og herlig livlig Lambrusco, hvor man gider drikke mere end blot ét glas, skønt! Glem derfor alle tidligere fordomme om Lambrusco og prøv denne meget charmerende vin af utrolig høj kvalitet.
Server vinen direkte fra køleskabet som velkomstdrink, men prøv den også, dog knap så kold, til brunch, pastaretter, tapas, stegt fisk osv. Eller hiv den bare direkte ud fra køleskabet som et forfriskende glas på en varm sommerdag.