Prosecco er en mousserende vin der er kendt som Italiens svar på Champagne. Det kan nydes for sig selv, til mad eller i velkomst drink, eller som en afgørende ingrediens i Aperol Spritz. Prosecco er meget populær i Italien, og vi mener også, at det bør være mere kendt herhjemme.
Udforsk sortimentet af Prosecco her og find din nye favorit!
Hos Vildmedvin finder du et stort sortiment af den lækre Prosecco. Alle de mousserende vine er i høj kvalitet og kan nydes præcis som de er. Mangler du en Prosecco til en særlig anledning, kan du i menuen sortere i forskellige serveringsforslag så du kan finde den perfekte Prosecco til anledningen - uanset om du mangler en mousserende vin til aperitifs, desserter eller coctails. Udforsk de mange valgmuligheder og find din næste favorit hos os. Vi tilbyder dag til dag levering og gratis fragt til nærmeste pakkeshop så du hurtigt kan smage på din nye Prosecco.
Hvis du har undret dig over om der overhovedet er forskel på de forskellige bobler på markedet er du bestemt ikke alene. Der er mange varianter af mousserende vine og det kan være svært at navigere i det store udvalg. På samme måde som en mousserende vin kun må kaldes Champagne hvis den kommer fra Champagne distriktet i Frankrig, skal en Prosecco komme fra Veneto regionen i det nordøstlige Italien. Dette distrikt er perfekt til fremstilling af den mousserende vin, da de store sving i nat-og dagtemperaturer kombineret med særlige jordforhold giver druerne en perfekt modning. En Prosecco er kendetegnet ved en sart gul farve og en frugtig aroma. Vinen er til den tørre side og har generelt en sprød, frisk smag med masser af sprudlende bobler.
Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken Prosecco der kommer i kurven hvis du har præferencer til dine mousserende vine. Der findes nemlig to typer af Prosecco - Spumante og Frizzante - som både varierer i smag og mængden af kuldioxid. Den største forskel er mængden af bobler. Er du til en intens oplevelse i munden som man kender det fra Champagne, skal du vælge en Spumante, som har et højt indhold af kuldioxid. Da Prosecco generelt er billigere at producere, er en Spumante også et glimrende alternativ til f.eks. den dyre Champagne nytårsaften. Foretrækker du en blidere mousserende- eller en ”semi-sparkling” vin skal du i stedet købe en Frizzante. En Frizzante kan dermed også være et bedre valg, hvis formålet med vinen er, at den skal akkompagnere en lækker skaldyrsret.
Prosecco bliver primært lavet af druen “Grea” som indtil 2009 gik under navnet prosecco. Der kan dog også bruges andre druer i producering af den mousserende vin, heriblandt blanchetta, verdiso og trivigniana.
Prosecco er en dejlig alsidig mousserende vin, der kan bruges til flere formål. Den lette “frizzante” er god til lette retter, skaldyr og fisk, mens den mere brusende “spumante” egner sig bedre til aperitif. Derudover er Prosecco rigtig god i cocktails og bliver bl.a. brugt i den populære Aperol drink.
Alle vine er tilsat gær til druesaften, som omdanner sukkeret til alkohol. Ved mousserende vine bliver vinen udsat for en såkaldt andengæring, hvor vinen bliver tilsat gær og sukker mens den er på flaske eller tank, således at kulsyren bliver i vinen så den får sine bobler. I modsætning til f.eks. Champagne og Cava bliver størstedelen af Prosecco ikke gæret på flaske, men i stedet i store tryktanke. Denne metode er både nemmere og billigere, hvilket er grunden til, at Prosecco som regel er mere overkommelig i pris end f.eks. Champagne.
Det dyrkes udelukkende i Veneto og Friuli som begge er beliggende i det nordlige Italien. Dyrkningsforholdene er her helt optimale til prosecco.
Tjek vores store udvalg af prosecco her!