Vietti, Langhe Nebbiolo Perbacco 2018 Magnum

499.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Vietti, Langhe Nebbiolo Perbacco 2018 Magnum

Vietti, Langhe Nebbiolo Perbacco 2018 Magnum

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Svinekød
Vildt
Fuglevildt

Om produktet

Langhe Nebbiolo Perbacco er lavet på 100% Nebbiolo primært fra parceller i Barolo men i mindre grad også fra parceller i Barbaresco. Vinificeringen foregår separat for hver parcel. Den alkoholiske gæring varer i ca. 3-4 uger og foregår på ståltanke. Den malolaktiske gæring og efterfølgende modning (ca. 2 år) foregår på en blanding af franske barriques og store fade af slavonsk eg. En del af vinene fra parcellerne i Barolo udvælges slutteligt til Viettis Barolo Castiglione, mens resten umiddelbart inden aftapning sammenstikkes i store ståltanke med vinene fra parcellerne i Barbaresco, hvilket dermed bliver til Perbacco.

Viettis Langhe Nebbiolo Perbacco har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er meget åben og kompleks med toner af krusemynte, violer og delikate, røde frugter samt mere krydrede nuancer af engelsk lakrids og peber. Alle disse noter kommer igennem til smagen, som er meget dyb og struktureret. Vinen har et godt gemmepotentiale med flotte, afrundede tanniner i eftersmagen. En super Nebbiolo, som helt klart vil vinde i kompleksitet og elegance med lidt modning. Server den fx til retter med kalv, lam, okse eller vildt. Går også godt til modne hvidskimmeloste.

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.