Vega Sicilia Reserva Especial - Release 2016

3,995.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Vega Sicilia Reserva Especial - Release 2016

Vega Sicilia Reserva Especial - Release 2016

Serveringsforslag

Mørkt kød
Stegeretter
Vildt

Om produktet

Vega Sicilias 2016 udgave af deres Reserva Especial er et blend fra de 3 årgange 1996, 1998 og 2002.

Vega Sicilia - den bodega som satte Ribera del Duero på verdenskortet. Vega Sicilia har holdt fast i en gammel spansk tradition. I gamle dage var det ganske få bodegas, som kunne flaske deres vine, hvorfor meget blev gemt i fade. Man lavede to slags vine: dels den unge vin fra årgangens udbytte - flaskede hvad man kunne.  Dels en vin sammenstukket af vine fra de fade kældermesteren havde vurderet rummede muligheder og derfor gemte til "bedre tider". Vega Sicilia Reserva Especial 2016 er en sammenstrikning af tre årgange af husets Unico vin i årgang 1996, 1998 og 2002, som alle har fået flotte poiunt: 96, 98 og 94 point.  Blandingen foretages ikke ud fra en speciel kronologisk overvejelse, men derimod alene ud fra kældermesterens ideer. Vinen blandes imidlertid altid af de 3 forskellige årgange, resultatet er et nærmest magisk sus fra de ældgamle traditioner afleveret som monumentale og forbløffende holdbare vine.

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.