4.0
af 1 anmeldelser

Tenuta di Arceno, Chianti Classico Riserva 2017

Spar 50.00 kr.
199.00 kr.
Før 249.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Tenuta di Arceno, Chianti Classico Riserva 2017

4.0
af 1 anmeldelser

Tenuta di Arceno, Chianti Classico Riserva 2017

Serveringsforslag

Mørkt kød
Mild ost
Simreretter

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Om produktet

Denne Chianti Classico består af 90% Sangiovese og 10% Cabernet Sauvignon. Druerne dyrkes på varmere, sydvendte skråninger, hvilket giver vinen et solidt bundtræk med dybde, kraft og koncentration. Den er med sin rene frugt, balance og fløjlsagtige tanniner indbegrebet af Chianti Classico. Intensiteten af aromaer i duften og smagen er enorm. I næsen dominerer de florale aromaer i form af violer og lavendler. Næste lag består af blåbær, vanille og honning. I munden er vinen tætpakket med syrlige kirsebær, grøn te og et besnærende indslag af cedertræ og appelsinskal i finish’en. Dette er en vin med et stort gemmepotentiale, som år efter år vil udvikle en mere og mere interessant kompleksitet. Nyd vinen til kylling, osso buco og t-bone steak. Suppler gerne med en typisk toscansk tomatbaseret sauce med masser af grøntsager, fx rød peberfrugt, champignon, selleri, løg, hvidløg og krydderurter.

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.